Loopbaanadvies

Individuele loopbaanbegeleiding
Je baan staat op de tocht en je bent op zoek naar ander werk. Of je hebt er gewoon geen plezier meer in. Je hebt het idee dat je jouw talenten en kwaliteiten maar beperkt kwijt kunt in je functie.

Wanneer loopbaanbegeleiding
• Je hebt in je huidige functie of organisatie onvoldoende perspectief voor verdere ontwikkeling.
• Je vindt in je huidige baan geen of onvoldoende voldoening.
• Je huidige functie houdt op door bijvoorbeeld ontslag of reorganisatie.
• Je komt in je huidige functie onvoldoende tot je recht, omdat deze niet goed bij je past.
• Je hebt een uitkering en wil terug naar betaald werk.
• Je functioneert niet zoals je graag zou willen en in je huidige functie zie je geen verbetermogelijkheden.
• En andere werkgerelateerde vragen.

Waarom loopbaanadvies. Lees meer…

Talent en inspiratie als uitgangspunt. Lees meer…

Opbouw loopbaantraject. Lees meer…

Maatwerk

Ieder loopbaantraject is maatwerk en komt tot stand in nauw overleg met de cliënt. Regelmatig worden de individuele gesprekken gecombineerd met onderdelen uit het programma van ITIP, School voor Leven en Werk. Dit kunnen lezingen of ééndaagse workshops zijn, maar ook meerdaagse groepstrajecten.

Praktisch
Alle gesprekken bereid je voor aan de hand van opdrachten. Van ieder gesprek maak je een verslag, waarin je verwoordt wat jouw belangrijkste ontdekkingen waren in dit gesprek. Verder adviseer ik je een logboekje bij te houden. Tussen de gesprekken door kunnen wij, indien nodig, contact hebben via mail of telefonisch.

Ieder traject wordt voorafgegaan door een intake. Hierbij kan de werkgever aanwezig zijn, indien deze het traject betaalt. De intake is gratis. Op basis van de intake stel ik een trajectbeschrijving in hoofdlijnen en een kostenbegroting op. Je kunt contact met mij opnemen via de contactpagina.

In beperkte mate is het mogelijk om de gesprekken ‘s avonds te plannen.

Loopbaanreflectie
Stilstaan bij de huidige stand van zaken met betrekking tot werk, bijvoorbeeld als voorbereiding op een POP-of functioneringsgesprek kan in combinatie met de talentenscan en 360 feedback.

Dertigersdilemma
Jouw leven verloopt tot nu toe gladjes. Je hebt een mooi CV opgebouwd en een goede baan met mogelijkheden. Toch ben je niet zo tevreden als je op basis hiervan zou mogen verwachten. En nu? 

Coaching on the job
Jouw baan past precies bij je. Maar je hebt het idee dat jouw prestatie niet optimaal is. Of je loopt steeds tegen bepaalde situaties op. Conflictjes, tijdsdruk, net niet genoeg invloed zorgen ervoor dat je niet lekker uit de verf komt. Klik dan door naar de link over coaching.

Rendement uit talent
Hoe kun je als leidinggevende de talenten van jouw medewerkers meer benutten? Hoe coach je op competentie- en talentontwikkeling? Hoe stimuleer je een medewerker zo dat deze serieus werk maakt van zijn POP- of functioneringsgesprek? Op welke manier borg je talentontwikkeling in het HR-beleid van jouw organisatie?